Pressemeddelelse

Hvidt og Frit bliver størst i Norden via nyt samarbejde

D. 1/1 2019 indgår Hvidt og Frit i et nyt nordisk samarbejde med Svenske ELON Group.

Sammen med islandske Heimilistæki, norske Euronics, finske Veikon Kone og danske Hvidt og Frit bliver ELON Group Nordens største indkøber med det største antal butikker med produkter til hjemmet, blandt andet hvidevarer og husholdningsapparater. I kraft af den nye samarbejdsaftale med ELON Group effektiviserer Hvidt og Frit sine indkøb, hvilket får stor betydning for Hvidt og Frits position på det danske marked.

”Samarbejdet med ELON Group giver os fantastiske muligheder for at skabe mere fordelagtige indkøbsvilkår, som vil gavne vores kunder,” siger Jørgen Højlund, direktør i Hvidt og Frit. ”Jeg ser det nordiske samarbejde som en stor forretningsmæssig mulighed i Danmark, der med en stærkere profil ud mod slutkunden åbner for yderligere ekspansion af kæden i form af nye medlemmer.”

Fra og med d. 1/1 2019 vil alle de fem nordiske samarbejdspartnere foretage deres indkøb via ELON Group. ”Hvidt og Frit har en central rolle på det danske marked og har ligesom os et udpræget fokus på hele tiden at skabe øget kundeværdi,” siger Stefan Lebrot, koncernchef i ELON Group. ”Dette samarbejde giver Hvidt og Frit suveræne stordriftsfordele, samtidig med at de kan blive ved med at arbejde tæt på det lokale marked og kunderne, som de har gjort med stor succes i mange år.”

Alle samarbejdsaftaler er underskrevet og koordineringen af indkøbsprocesserne er begyndt for at sikre, at kunderne på de respektive markeder får gavn af samarbejdet med det samme. Hos Hvidt og Frit ser man frem til at præsentere fordelene for kunderne allerede i 2019. ”Denne form for samarbejde er fremtiden og giver os de bedst mulige forudsætninger for at udvikle os,” siger Jørgen Højlund fra Hvidt og Frit. ”Det her samarbejde er et klokkeklart eksempel på, at ét plus ét kan være lig med tre.”  

Det nordiske samarbejde indebærer, at gruppen med sine i alt 470 butikker får Nordens største butiksnetværk. Disse repræsenteres i Sverige af butikskæden ELON, i Danmark af Hvidt og Frit, i Island af Heimilistæki, i Finland af Veikon Kone og i Norge af Euronics. Alle samarbejdspartnere foretager deres indkøb via ELON Group.


For yderligere information

Camilla Waldmark

camilla.waldmark@elongroup.se

PR og kommunikationschef ELON Group

+46 70 570 11 94

 

Jørgen Højlund VD

Hvidt og Frit

Joergen.Hoejlund@hvidtogfrit.dk

+45 40401023

 

Stefan Lebrot

CEO Elon Group

stefan.lebrot@elongroup.se

+46 10-220 41 46

+46 76 76 263 29