Hop til indholdet
Her på siden finder du lækre og nemme opskrifter på kaffe, du kan lave med dine Smeg produkter. Nederst på siden kan du gå på opdagelse i vores udvalg af Smeg Espressomaskiner, kaffemaskiner, mælkeskummere og kaffekværne.
Dette er en perfekt cocktail efter middagen, som både kan nydes sammen med desserten eller for sig selv. Espresso Martini blev opfundet i London i 1980’erne. Den har sit navn fra den type glas, den serveres i, og den er tilberedt ved at blande vodka, espressokaffe og kaffelikør.
ESPRESSO MARTINI
(2 personer)
Indgredienser
50 ml vodka
10 ml kaffelikør
10 ml sukkersirup
20 – 25 ml shot ristretto espresso kaffe
Is efter smag
Fremgangsmåde
- Start med at tilberede espresso Martini ved at afkøle koppen ved at tilføje et par isterninger.
- Tilbered i mellemtiden et ristretto-shot espressokaffe ved hjælp af enten en automatisk eller manuelt betjent kaffemaskine.
- Kom 4 isterninger, kaffelikøren, vodkaen, sukkersiruppen og til sidst det friskbryggede ristretto-shot af espressokaffe i cocktailshakeren.
- Ryst cocktailshakeren kraftigt i 10-15 sekunder.
- Fjern isen fra glasset og hæld indholdet af cocktailshakeren i, og si isen.
For at gøre cocktailen endnu mere elegant skal du pynte den med et par kaffebønner inden servering.
Med fløde, is og espressokaffens cremede smag, er Affogato er perfekt at servere som dessert for dine gæster, men smager lige så godt på en varm sommerdag i solen.
COFFEE AFFOGATO
(2 personer)
Indgredienser
25-30 ml shot espresso kaffe
40 g flødeis eller vaniljeis
Fløde
Kakaopulver
Fremgangsmåde
- Start med at tilberede kaffen piske fløden til flødeskum. Hvis du foretrækker det, kan du søde den let ved at tilsætte lidt flormelis.
- Kom en eller to kugler vaniljeis i et højt glas.
- Hæld kaffen udover isen, top med flødeskum og drys med lidt kakaopulver.
Denne opskrift giver dig kaffe og karamel i en lækker kombination, der får tænderne til at løbe i vand. Den perfekte dessert til dig, der er vild med kaffe og søde sager.
CARAMEL CAPPUCINO
(2 personer)
Indgredienser
(Til kaffecremen)
6 spiseskefulde instant kaffe
6 spiseskefulde vand
6 spiseskefulde sukker
(Til karamel cappuccino)
250 ml mælk
3 spiseskefulde karamel
(Til pynt)
Mandler
Karamel
Fremgangsmåde
- Kom instant kaffe, vand og sukker i en kande og pisk et par sekunder med elpisker til blandingen er cremet. Stil på køl i et par minutter.
- Tilbered cappuccinoen med mælkeskummeren ved at hælde al mælken på og aktivere kommandoen “cappuccino med meget skum” og begynde at skumme mælken.
- Læg en teskefuld karamel i bunden af en kop og hæld cappuccinoen på.
- Tilsæt kaffefløden og til pynt nogle mandler og mere karamel.